2015. október 22., csütörtök

Narancsos-joghurtos praliné (bonbon)

Már régóta csábított a praliné elkészítése, de bevallóm őszintén kicsit félve álltam neki. Így visszagondolva nem is tudom, hogy miért is!? Egyáltalán nem nehéz elkészíteni. Igaz, hogy nem a legszebbek lettek, de az enyémek. :) A következő remélem szebb lesz, mivel tervbe van a következő elkészítése is, csak rumos-diós töltelékkel. A családomnak ebben az ízben nagyon ízlett ... Szorgos volt a kezük a praliné eltüntetésében. ;)




Narancsos-joghurtos praliné (bonbon)




Hozzávalók:
  • 280 g étcsokoládé
  • pár csepp étolaj
  • 375 g natúr joghurt
  • 3 ek. cukor
  • 10 g étkezési fehér zselatin (Dr Oetker)
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 3 ek. tejszín (cukrászhab, hulala)

Én ilyen szilikonos praliné formába készítettem:



Elkészítés: /Nekem 42 db lett/
1. Gőz felett megolvasztjuk az összetördelt csokit, majd belekeverjük a pár csepp étolajat.
2. Az olvasztott csokival a formák mélyedéseit egy kenőecset segítségével kikenjük (kicsit inkább vastagabban), majd betesszük a hűtőbe dermedni.
3. Addig elkészítjük a krémet: Egy lábosba összekeverjük a joghurtot, és a zselatint, majd alacsony hőfokon folyamatos kevergetéssel addig melegítjük, míg el nem olvad benne a cukor és a zselatin. (Nem szabad felforralni) A tűzhelyről félre tesszük és belekeverjük a tejszínt és a lereszelt narancs héját.
4. Mikor már kihűlt a krém egy kis kanál segítségével megtöltjük a csokival kikent formákat. (Ne töltsük tele, hagyjunk helyet a csoki lezárásának)
5. Vissza tesszük dermedni a krémmel megtöltött formát, majd mikor már megdermedt akkor egy kis kanál segítségével lezárjuk a formákat az olvasztott csokival és most a fagyasztóba tesszük keménykedni.
6. Utána , ha már teljesen megkeménykedett a praliné, könnyedén kinyomkodjuk a formából.

















Tipp: Hagyjuk az olvadt csokit a vízgőz felett, így lassabban dermed meg. (Tovább tudunk vele dolgozni)





Sok sikert a praliné elkészítésében!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin