2015. október 2., péntek

Mandulamag

Ez a recept családi örökség, még a drága Ilonka nénjétől kaptam. A legelső szakács könyvem hátuljába írtam fel még anno a receptet. A napokban véletlenszerűen pillantottam meg és gondoltam,  épp itt az ideje, hogy megint elkészítsem ezt a elronthatatlan, sütés nélküli, nagyon egyszerű finomságot. Emlékszem, hogy a fiúk még oviba jártak, mikor legelőször az asztalunkra került ... hát az ugye nem mostanában volt. A nénje emlékére teszem most fel ezt a receptet és persze azért is, mert megszeretném osztani veletek ... készítsétek el!




Mandulamag




Hozzávalók:
  • 25 dkg búzadara
  • 10 dkg teavaj (szoba hőmérsékletű)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 üvegcse, 30 ml zöld színű mandula aroma (Szilas Maxaroma)


Forgatáshoz:
  • kakaópor (instant)











Elkészítés:
1. A búzadarába beletesszük a porcukrot, a vajat és az aromát, majd kézzel jól összegyúrjuk.
2. Folpackkal letakarjuk és egy éjszakára betesszük a hűtőbe pihenni.
3. Másnap jól átgyúrjuk az egészet, és két teáskanál között kiszaggatjuk (Lásd a fenti képen) . Az egyik kanálra teszünk egy kisebb mandula ízű masszát és a másik kanállal kicsit összenyomjuk. A kanál széléről a felesleges masszát leszedjük.
4. A kész "magocskákat" az átszitált kakaóporban jól megforgatjuk és egy tányérra rakva a hűtőben tároljuk.

















Kellemes mandulamag készítést kívánok!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin