2015. szeptember 19., szombat

Zsebes karaj

Mostanában hétvégén inkább panírozott húsok voltak, ezért most valami natúr, sült  húsra vágytunk. Elkezdtem itt a neten nézegetni a sülthúsos képeket, mikor egyszer csak a zsebes karajjal néztem farkas szemet. :) Egyből megtetszett ... úgy hogy meg volt a vasárnapi húsi. Ez azért nagyon jó, mert olyan tölteléket raksz a hússzeletek "zsebek" közé, amilyent csak akarsz. Én köretnek a családomnak burgonyapürét készítettem, magamnak pedig egy fincsi cékla salátát. Nagyon finom ez a zsebes karaj ... Ti is készítsétek el! A családotok biztosan imádni fogja! Íme a recept, ahogy én készítettem el ... :




Zsebes karaj




Hozzávalók:
  • 1,5 kg egész csont nélküli rövid karaj
  • sertéssült fűszersó (Kotányi)


Töltelék:
  • kb. egy kis fej vöröshagyma
  • kb. 20 dkg gouda szeletelt sajt
  • kb. 20 dkg gépsonka (szeletelt)
  • zöldpaprika (szelet)









Elkészítés:
1. Az egész karajt jól megmossuk és kb. 1 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egybe maradjon. "Zsebek" között besózzuk és befűszerezzük.
2. Utána a hússzeleteket "zsebeket" megtöltjük sajttal, gépsonkával, hagymakarikával és paprikával. Tetejét is megszórjuk fűszersóval.
3. A  tepsi aljába egy kevés sört öntünk. Alufóliával letakarjuk és 200 fokon kb. 2 óráig sütjük. Mikor kész levesszük az alufóliát  és grillre állítjuk a sütőt, vissza tesszük még kb. 5-10 percre sülni (pirulni).
4. Ha már langyosra kihűlt, kicsit ferdén felszeleteljük a húst.
















Cékla saláta:









Jó étvágyat kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin