2015. szeptember 14., hétfő

Négyemeletes mennyország

Most hétvégén köszöntőket vártam, mivel  szeptember 9.-én volt az Ádám fiamnak a névnapja. Ugyanis mi ezen a napon ünnepeljük ... Négyemeletes mennyországot készítettem a vendégeknek. Nem először készítettem el ezt a csupa habos-krémes finomságot, de eddig még nem került fel a blogra ... Most annyit változtattam rajta, hogy a tetejére eddig mindig reszelt csokit szórtam, most pedig gesztenye masszát tettem rá. Így is isteni finom lett, nem rontottam el vele ... :) Ezt a mennyei desszertet nagyon ajánlom mindenkinek, mert hamar elkészül, nem kell sütni és arról nem beszélve, hogy mennyországban fogjuk érezni magunkat, mikor megkóstoljuk;) Ne hagyjátok ki!




Négyemeletes mennyország




Hozzávalók:
  • 25 dkg darát keksz (háztartási)
  • 5 dkg margarin (olvasztott)
  • kevés tej + 5 dl
  • 5 ek. porcukor (2 ek. + 2 ek. + 1 ek.)
  • 2 cs. vaníliás cukor (1 cs. + 1 cs.)
  • 4 dl hulala vagy cukrászhab (2 dl + 2 dl)
  • 25 dkg túró 
  • 2 cs. Aranka vaníliás ízű krémpor (főzés nélküli)
  • 250 g gesztenyemassza




Elkészítés: ( Én 25 cm-es csatos torta formába készítettem)
1. Darált kekszhez hozzáadjuk az olvasztott margarint, a 2 ek. porcukrot és annyi tejet öntünk hozzá, (nem kell sok) hogy össze tudjuk jól gyúrni. (Linzer tésztára hasonló masszát kapjunk)




2. A tortaforma alját vékonyan megszórjuk darált keksszel. (Hogy ne ragadjon bele a massza)




3. A keksz masszát kezünkkel egyenletesen bele nyomkodjuk a tortaforma aljába.




4. A túrót villával szétnyomkodjuk, és a 1 cs. vaníliás cukorral és a 2 ek. porcukorral össze keverjük. 2 dl hulalat kemény habbá felverjük, majd alaposan bele keverjük a cukros túrót és a keksz masszára egy spatula segítségével egyenletesen rá kenjük.




5. A 5 dl tejbe bele tesszük a 1 cs. vaníliás cukrot és a 2 cs. krémport és gépi habverővel kemény krémmé verjük (Én kb. 13 percig kevertem) és a spatula segítségével a túrós krémre simítjuk.




6.  2 dl hulalat a 1 ek. porcukorral kemény habbá verjük és ezt a habot a vaníliás krémre kenjük.




7. Végül pedig a tetejére rászórjuk a gesztenyemasszát. (Én krumpli nyomón nyomtam ki)




8. Hűtőbe tároljuk. Felszeletelés előtt legalább 3-4 órát pihenjen a hűtőbe.






















Jó étvágyat kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin