2015. szeptember 10., csütörtök

Banános kuglóf - csokidarabokkal

Én ezt a nagyon finom kuglófot vacsorára sütöttem meg ... Számtalan módon készíthetjük. Elég közkedvelt ...  mert most komolyan kitud ellenállni egy házilag frissen sült illatos kuglófnak!? ;) Én imádom mikor az illata belengi az egész lakást ... :) Ez a kuglóf most banános, s benne a csokidarabok  pedig extra élvezetet nyújtanak ... hmmm. Reggelire vagy akár vacsorára egy pohár friss tej mellé fenomenális. Süssétek meg!




Banános kuglóf - csokidarabokkal 




Tészta hozzávalói:
  • 40 dkg liszt
  • 12 dkg margarin (olvasztott)
  • 5 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 3 db banán (jó érett)
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 dl tej (szoba hőmérsékletű) 
  • 1 cs. sütőpor
  • csipet só
  • 90 g csoki (Tibi)


Tetejére:
  • porcukor


Én ebben a szilikonos kuglóf sütőformába sütöttem:





Elkészítés:
1. Először a tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját.
2. Egy tálba bele öntjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet, a tojássárgáját és az olvasztott margarint. Majd összekeverjük az egészet.
3. Egy nagyobb tálba bele öntjük a lisztet. A lisztbe pedig bele tesszük a sót és a sütőport, összekeverjük. A lisztbe beleöntjük a cukros keveréket, a villával jól összenyomkodott banánt és a kis darabkákra tördelt csokit, majd fakanállal kicsit összekeverjük, és végül pedig beleforgatjuk a kemény habbá felvert tojás fehérjét. Az egészet jó alaposan összekeverjük.
4. A tészta masszát beleöntjük a kuglóf sütőformába. (Ha szilikonos, akkor nem kell ki vajazni, sem kilisztezni. Nem fog beleragadni.)
5. Előmelegített sütőbe tesszük. A sütő legalsó részére tett rácson sütjük meg 160 fokon kb. 65 percig. (Tűpróba)
6. Mikor aranybarnára megsült kivesszük a sütőből és egy kicsit várunk még vele ... ha már nem nagyon meleg akkor a formából finoman kicsúsztatjuk a kuglófot. Ha teljesen kihűlt akkor a tetejét jól megszórjuk porcukorral.

















Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin