2015. augusztus 12., szerda

Sajtos golyó

Mi nagyon szeressük a rántott sajtot, ezért nagyon gyakran készítek is. Bár bevallom, hogy sütés közben néha kicsit bosszankodok, mert nem elég, hogy a dupla panírozás sok időbe telik, de még így is néha kifolyik ... Már régebben rábukkantam a sajtós golyó receptre, amit sokan dicsértek. Végre én is rászántam magam és kipróbáltam ... nem is tudom, hogy miért is vártam erre ilyen sokáig!? :) Szuper jó! Tuti, hogy többször elfogom készíteni! Nem kell panírozni és ami fontos, hogy egy sem folyt szét. Nagyon hamar elkészült! Kívülről kap egy kissé ropogós kérget, mintha panírozott lenne. Csak egy a baja, hogy nem lehet abbahagyni! ;)




Sajtos golyó




Hozzávalók:
  • 15 dkg sajt (edami, trappista ... stb.)
  • 15 dkg füstölt sajt (karaván, krajcár ... stb.)
  • 1 db tojás
  • 1 púpozott ek. liszt


Kisütéshez:
  • étolaj













Elkészítés: (Nekem ebből az adagból 13 db golyó lett)
1. Mind a két fajta sajtot lereszeljük, majd ráütjük a tojást és beletesszük a lisztet.
2. Kezünkkel jól összedolgozzuk, gyúrjuk.
3. A lereszelt sajtból csipünk egy jó diónyi nagyságút és tenyerünkkel gömbölyűre formázzuk.
4. Bő, forró olajban mindkét oldalát szép, aranybarnára sütjük. Papírtörlővel bélelt tányérra tesszük.














Tipp: A fehér liszt helyet tehetünk bele teljes kiőrlésű lisztet.



Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin