2015. augusztus 26., szerda

Kakaós madeleine (Francia teasütemény)

Elkészítettem madeleine kakaós változatát is ... és kimerem mondani, hogy ebben az ízben is nagyon finom. Régebben Citromos madeleine (francia teasütemény) már sütöttem. Igazi vendégváró teasütemény. Könnyen elkészíthető, egyáltalán nem bonyolult. Nálunk nagyon kapós volt. Alig készült el és még javában fényképeztem a sütiket, mikor Ádám fiam megjelent egy pohár tejjel a kezében, hogy jött sütikézni ... ;) 




Kakaós madeleine (francia teasütemény)




Tészta hozzávalói:
  • 20 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 6 ek. cukor
  • 15 dkg margarin (olvasztott)
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 4 ek. víz


Csokimáz hozzávalói:
  • 90 g étcsoki tortabevonó (party)
  • 1 ek. étolaj





Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit a víz kivételével egy tálba öntjük és fakanállal jól összekeverjük, majd a végén hozzáadjuk a vizet és megint összekeverjük az egészet.
2. Kis kanál segítségével megtöltjük a sütőformát a tészta masszával.
3. Előmelegített sütőben 190 fokon 20 percig sütjük.
4. Míg hűl a sütemény addig elkészítjük a csokimázt: Vízgőz felett megolvasztjuk sz összetördelt csokit, majd hozzáadjuk az étolajat és jól összekeverjük.
5. A megsült és kihűlt teasütemények vastagabb részét belemártogatjuk a csokimázban és sütőpapírra helyezzük, míg meg nem dermed rajta a csoki. 
6. Lezárható tetejű dobozban tároljuk. Napokig friss marad benne.















Sok sikert a sütéshez!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin