2015. július 4., szombat

Málnás kosárka

Az egyik kedvenc nyári gyümölcsöm a málna ... ha eszem alig bírom abba hagyni :) Málnából is sok finomságot lehet készíteni, de én most ezt a gusztusos és nagyon finom málnás kosárkát készítettem el ... Bevallom az első adaggal kicsit megszenvedtem, mert nagyobb adag tésztát nyomkodtam a sütőformába, így kicsit vastagabb lett és mikor megsült szó szerint összesült nem volt ürege ... de a következő adagnál már kevesebb tésztát nyomkodtam bele, vékonyabban és végre sikerült ... :) Ajánlom az elkészítését azoknak akik szeretik a málnát, szerintem vagyunk egy páran ... :)



Málnás kosárka



Tészta hozzávalói:
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipet só


Krém hozzávalói:
  • 3 db tojássárgája
  • 6 dkg cukor
  • 2 ek. liszt
  • 3 dl tej
  • 2 tk. vanília aroma


Tetejére:
  • kb. 25-30 dkg málna





Elkészítés: (kosárkáim átmérője felül: 8,5 cm, alul: 3,5 cm)
1. A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd bele tesszük a porcukrot, a sót, a vaníliás cukrot és az egész tojásokat. Tésztává összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva kb. 30 percre betesszük a hűtőbe.
2. Míg a tészta pihen a hűtőben, addig elkészítjük a krémet: A tojássárgákat a cukorral, a vanília aromával és a liszttel simára kikeverjük, majd felöntjük a tejjel és alacsony hőfokon folytonos keveréssel besűrítjük. Ha már besűrűsödött félre tesszük hűlni, időnként megkeverve.
3. A tésztából dió nagyságú golyókat formálunk a tenyerünkkel, majd a sütőformába egyenletesen belenyomkodjuk. (Én az ujjaimat kicsit beliszteztem, mikor belenyomkodtam a tésztát)
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük. (Könnyedén kijön a sütőformából)
4. A kisült tészta kosárkákat a kihűlt krémmel megtöltjük . A krém tetejére pedig ráhelyezzük a málna darabkákat. Hűtőben tároljuk.

















Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin