2015. július 19., vasárnap

Kovászos uborka

Kovászos uborka




Mint minden évben most nyáron is készítettem kovászos uborkát ... mert mi nagyon szeretjük! :)
Lehűtve isteni finom. Nem csak főételek mellé szoktuk enni, hanem vajas illetve zsíros kenyérhez is ...


Én így készítem el:
Uborkát egy erre a célra használt körömkefével jól megtisztítom, majd mindkét végét levágom és az oldalait hosszába bevágom (lásd a képen). Üvegbe szépen berakosgatom az uborkákat, majd teszek közéjük pár darab megpucolt fokhagymát és egy csokor megmosott kaprot. Langyos, sós vízzel felöntöm és a tetejére kenyér darabot teszek. Egy mélyebb edénybe helyezem az üveget és a tetejére egy kis tányért fordítok rá. Egy napos helyre kiteszem. Mikor már jó zavaros a leve egy darabot kiveszek, megkóstolom és ha már jó akkor leszűrőm a levétől (levét nem kiönteni). Egy tálba helyezem a leszűrt uborkát és ráöntöm a levét és a hűtőbe tárolom. 









Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin