2015. július 7., kedd

Joghurtos citromfagylalt

Ilyen melegben még nekem sincs kedvem bekapcsolni a sütőt ... de a családom most hétvégén is valami finomságra vágyott. Szerintem jobbat nem is találhattam volna ki, mint hogy citromos fagyit készítsek ... és talált, süllyedt:) Igen nagy keletje volt ... közben két kis "vendég" is betoppant természetesen ők is kaptak a fagylaltból. Dicséretet meg is kaptam ... Nem fagylaltporból készült és nem is fagylaltgépben (mert sajna nincs). De így is tökéletes lett! Egy forró nyári napon el sem lehet képzelni ennél frissítőbb finomságot, mint ezt a valódi citromból készült, selymesen savanykás citromfagylaltot!




Joghurtos citromfagylalt




Hozzávalók:
  • 3 dl joghurt (natúr)
  • 2 dl tejszín (hulala, cukrászhab)
  • 15 dkg porcukor
  • 3 citrom leve és húsa (közepes nagyságú)
  • 2 citrom lereszelt héja










Elkészítés:
A Tejszínt kemény habbá felverjük, majd beleöntjük a joghurtot, a porcukrot, a citrom kifacsart levét, a citrom  húsát és a lereszelt héját. Jól összekeverjük, majd egy műanyagtálba bele öntjük és betesszük a fagyasztóba.  Fogyasztás előtt legalább 7-8 órát fagyasszuk és óránként kevergessük át.












Sok sikert a fagylalt készítéséhez és kellemes hűsölést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin