2015. július 6., hétfő

Házilag készített húspogácsa kuszkusszal

Hőség, igen szó szerint ez jellemezte ezt a hétvégét ... Szombatra ebédre valami gyorsan és egyszerűen elkészíthető ebédre gondoltunk apákával.  A legfőbb szempont az volt, hogy a sütőt nem bekapcsolni. Meg hát most csak kettőnkre kellett főznöm, mert a fiúk szanaszéjjel voltak. Férjemnek hirtelen a bolti fagyasztott húspogácsa jutott az eszébe, hogy azt csak forró olajba kisütöm és máris kész van. Igen ám, de közbe eszébe jutott, hogy én már nagyon régóta nem veszek ilyen bolti húspogácsákat, mert kitudja pontosan mit tesznek bele ... Inkább én elkészítem házilag, így legalább tudom, hogy miből készül:) Nagyon finom lett! Úgy fűszerezed ahogy neked tetszik ... lehet melléje köretet készíteni (én most kuszkuszt készítettem), de lehet akár zsemle közé tenni egy húspogácsát és arra reteszel ... hagymát, saláta levelet, uborkát, ketchupot, mustárt és majdnem olyan, mint egy hamburger:) Ki hogy szeretné ... Megszeretném osztani veletek, hogy én hogyan készítettem el a szombati ebédünket, ami nem volt más, mint házilag készített húspogácsa kuszkusszal!




Házilag készített húspogácsa kuszkusszal




Húspogácsa hozzávalói:
  • 1,20 dkg sertés darát hús (lapockából)
  • só (ízlés szerint)
  • ételízesítő (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • fűszer piros paprika őrlemény (ízlés szerint)
  • 1 kis fej vörös hagyma (apróra vágva)
  • őrölt kömény (ízlés szerint)
  • mustár (ízlés szerint)
  • 1 db tojás
  • zöldpetrezselyem (apróra felvágva)
  • majoranna (ízlés szerint)


Kuszkusz hozzávalói:
  • kuszkusz (1 bögre)
  • forralt víz (1 bögre)
  • só (ízlés szerint)
  • 1 ek. étolaj


Húspogácsa elkészítése:
1. A húspogácsa hozzávalóit jól összekeverjük, összedolgozzuk.
2. A sütőpapíron egy fakanál segítségével a húskeveréket egyenletesen elnyomkodjuk.


3. Majd kör alakúra kiszaggatjuk (Ne legyen kis kör alakú, mert sülés közben összemegy)





4. A kiszaggatott húspogácsákat egy serpenyőben bő, forró olajban kisütjük.



Kuszkusz elkészítése:
Ahány bögre kuszkuszt főzünk ki, annyi bögre forró vízzel kell felönteni. Például én 1 bögre kuszkuszt 1 bögre forró vízzel öntöttem fel!
1. Egy kis fazékba bele tesszük az 1 bögre kuszkuszt, majd beletesszük a sót és az 1 ek. étolajat.


2. A víz forralóval 1 bögre vizet felforralunk.


 3. Mikor felforrt a víz egyből ráöntjük a kuszkuszra és rátesszük a fazék tetejét.



4. Kb. 5-10 percig hagyjuk így állni, majd levesszük a tetejét és egy villával összekeverjük.
(Ebből az egy bögre kuszkuszból nem lesz kevés adag, mert beissza a vizet és a gőztől is megdagad.
Szerény véleményem szerint három ember is jól lakik ezzel az adaggal, bár attól is függ, hogy ki mennyire jó étvágyú ... :) )















Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin