2015. június 16., kedd

Túrós-epres sütemény

Múltkor 5 kg epret vettem, hála az égnek mind egy szemig elfogyott. Két féle süteményt készítettem és eper habot. Na meg persze csak úgy magában is ettük ... :) Az egyik süti vanília pudingos volt, de mire észbe kaptam, hogy lefotózom már alig volt belőle ... úgy hogy arról nem készült kép! A másik süti pedig ez a kevert tésztás túrós-epres volt (itt már szemfülesebb voltam, időben sikerült lefényképeznem) ;) Természetesen elkészíthető nem csak eperrel, hanem bármely más gyümölcs darabkákkal is pld: cseresznye, ribizli ...stb. Érdemes elkészíteni, mert egyszerű és nagyon finom gyümölcsös sütemény és szinte elronthatatlan!



Túrós-epres sütemény



Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 20 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • fél cs. sütőpor
  • 2 db tojás
  • 45 dkg túró
  • kb. 50 dkg eper (vagy más gyümölcs)
  • 3 dl tej


Tetejére:
  • porcukor
  • esetleg gyümölcs darabkák





Elkészítés: (Tepsi mérete: 20x36cm)
1. A margarint a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzá adjuk a vaníliás cukrot, a 2 db egész tojást. Belemorzsoljuk a túrót. Jól összekeverjük, utána még hozzáadjuk a sütőporral kevert lisztet és a jól megmosott, feldarabolt eperdarabkákat. Végül pedig bele öntjük a tejet. Az egészet jól összekeverjük.
2. Kikent, lisztezett tepsibe beleöntjük a masszát majd egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45 percig sütjük. (Tűpróba)
3. Mikor megsült kivesszük a sütőből és a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd egyforma kockákra felvágjuk. Tetejét porcukorral megszórjuk és díszíthetjük gyümölcs darabkákkal ...









Jó étvágyat kívánok!




A végére pedig megosztom, hogy milyen lett az eper habom! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin