2015. június 17., szerda

Sütés nélküli citromos-túrós torta

Pénteken késő délután csörgött a telefonom ... azért hívtak, hogy másnap délután itthon leszek-e, mert eljönnének hozzánk ... - Persze itthon leszünk! De valamit kéne sütnöm a vendégeknek, de mit így hirtelenjében!? Egy az, hogy másnap délelőtt nem igazán érek rá sütkérezni, mert főznöm is kell. Úgy hogy valami olyasmit kellett kitalálnom amit még aznap este fele elkészítek. Ráadásul akkor voltak a nagyon melegek 34-35 fok, ezért nem szívesen kapcsoltam volna be a sütőt. Eszembe jutott a sütés nélküli citromos torta (már többször készítettem) ... nah de jó ötlet! Nem kell bekapcsolni a sütött és pillanatok alatt meg van. Hamar össze írtam a listát, hogy mi kell a sütibe és uzsgyi a boltba ...!
Tényleg aztán pillanatok alatt össze állítottam a tortát ... egy éjszakát pihent a hűtőben. Másnap már csak  gyümölcsökkel kellett díszítenem és zselével  leöntenem. Nagyon nagy sikere volt, mindenki boldogan evett belőle ... szerintem akkor abban a melegben többet ért bármely más süteménynél ... :)





Sütés nélküli citromos-túrós torta





Alja hozzávalói:
  • 20 dkg ráma margarin (olvasztott)
  • 25 dkg háztartási keksz (darált)


Túrókrém hozzávalói:
  • 45 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db citrom leve és lereszelt héja
  • 2,5 dl habtejszín (hulala, habmester)
  • 20 g étkezési zselatin (Dr. Oetker)


Tetejére:
  • 25 dkg fekete szeder (de lehet más is)
  • 12 g piros tortazselé (Dr. Oetker)







Elkészítés: (24 cm-es tortaformába készült)
1. A darált kekszet az olvasztott margarinnal összekeverjük és a torta forma aljába egyenletesen a kezünkkel bele nyomkodjuk.
2. A túrót a villával széttörjük. A habtejszínt kemény habnak felverjük. A jól megmosott citromnak a levét kifacsarjuk és lereszeljük a héját.
3. A túróba bele keverjük a porcukrot, a citrom lereszelt héját és beleforgatjuk a felvert habot.
4. Egy tányérba beleöntjük a citrom levét és abba pedig a zselatint, jól össze keverjük, majd a mikróba betesszük melegíteni (ne legyen túl meleg). Utána kivesszük megint jól összekeverjük és még melegen a túrós masszába belekeverjük. Túrós masszát rá öntjük a darált kekszre. Egyenletesen elsimítjuk. Betesszük a tortát egy éjszakára dermedni.
5. Másnap a megmosott gyümölcsökkel díszítjük a tetejét tetszés szerint és leöntjük a tortazselé csomag hátulján található leírtak alapján elkészített torta zselével. A hűtőben tároljuk.


















Jó étvágyat kívánok!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin