2015. június 22., hétfő

Feta sajttal töltött paradicsom

Én szerencsére imádom a zöldséget minden  formában ... nyersen, párolva, rántva, töltve ... stb.
Jöhet, jöhet sok mennyiségben! ;) Ilyenkor nyáron nem is tudom megmondani, hogy összesen hány kiló zöldséget fogyasztok, de jó párat az biztos :) Köztudott, hogy a zöldség nem csak egészséges, de nem is hizlal, ezért be is van iktatva a zöldség az étrendembe ... mert ez nagyon is belefér az életmód változtatásomba. Például, ha húst eszem, akkor csakis köretnek zöldséget eszek hozzá (tilos burgonyával, illetve rizzsel enni). Kb. 2 éve így sikerült megszabadulnom több, mint 40 kg-tól és azóta is tartom a súlyom (nincs jojó effektus). Erről tudnék még sokat mesélni, de most nem erről akarok írni, hanem erről a töltött paradicsom finomságról ... ami az ebédem volt (csak 1 töltött paradicsom) 2 db tükörtojás kíséretével ... ! Szívesen megosztom, én hogy készítettem el. Mindenkinek ajánlom, nem csak a fogyni vágyóknak, hanem akik egészségesen szeretnek étkezni. 

Feta sajttal töltött paradicsom

Hozzávalók:
  • 3 db nagy paradicsom
  • 20 dkg feta sajt
  • 2 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • apróra vágott zöldpetrezselyem (ízlés szerint)
  • oregano (ízlés szerint)
  • negyed kis fej lila hagyma (jó apróra vágva)

Elkészítés:
1. A paradicsomot jól megmossuk. Mindegyiknek a tetejét levágjuk (kalapot vágunk). Belsejét késsel vagy kis kanállal kikaparjuk. KETTŐ paradicsomnak a kikapart belsejét félre tesszük (mert még szükségünk lesz rá).
2. Feta sajtot a kikapart paradicsom belsejével együtt villával szétnyomkodjuk. Hozzá tesszük a fokhagymát, a zöldpetrezselymet, oreganot és a lila hagymát. Jól össze keverjük, majd megtöltjük a paradicsomok belsejét a krémmel. Végül pedig ráhelyezzük a paradicsomok tetejét (kalapját).


Igen jól olvastátok a receptet ... nem tettem bele sót, de nem azért, mert kifelejtettem, hanem azért, mert a feta sajt önmagában is elég sós ...

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin