2015. május 16., szombat

Tejszínes csirkecomb

Tudom, hogy tartoztam már ezzel a recepttel, mert sokan kértétek. Most végre megosztom veletek,  én  hogy készítem el ezt a nagyon ízletes tejszínes csirkecombot. Nagyon sokszor elkészítettem már ... a család egyik kedvence. Pontosan nem is tudom, de az tuti, hogy már több, mint 10 éve véletlenül láttam meg a tévében mikor pont ezt a receptet készítették. Először nekem egy kicsit "bizarnak" tűnt (hozzávalók miatt), de annak ellenére mégis megfogott valamiért ... :) Nagyon kíváncsi voltam összességében az íz világára, ezért hamarosan el is készítettem, amit nem bántam meg, sőt ...
Nagyon egyszerű elkészíteni ... én köretnek általában sült burgonyát készítek, de lehet még tálalni törtburgonyával vagy akár rizzsel is.



Tejszínes csirkecomb



Hozzávalók:
  • 8 db egész csirkecomb
  • 6 dl főzőtejszín (milli perfecto)
  • 1 cs. kockázott bacon szalonna (45dkg)
  • 7 ek. ketchup
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • 25 dkg füstölt sajt (karaván)













Elkészítés: (Én agyagtálba "patakiba" készítettem el)
1. A csirkecombokról lehúzzuk a bőrt, majd alaposan megmossuk és besózzuk.
2. Egy tálba beleöntjük a főzőtejszínt, a bacon szalonnát, a ketchupot, a 15 dkg reszelt sajtot, a sót és a borsot. Az egészet jól összekeverjük.
3. Az agyagtál aljára tesszük először a 4 db csirkecombot, majd erre rá öntjük a tejszínes massza felét. Utána rá tesszük a másik 4 db csirkecombot és ráöntjük a maradék tejszín masszát. 10 dkg reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, aztán rátesszük a tál tetejét és már mehet is be a sütőbe ... 200 fokon kb 2 órát sütjük.







Nagyon jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin