2015. május 20., szerda

Sajtos-kolbászos muffin

Mostanában inkább édes süteményeket sütöttem és egy kicsit hanyagoltam a sós-sajtosokat, amit a Bálint fiam szóvá is tett ... ezért, hogy mire haza ér meglepetésként sütöttem ezt a mennyei finom sajtos-kolbászos muffint. Persze nem azt jelenti, hogy csak ő falta ... mert a többieknek is nagyon ízlett. Nálunk pillanatok alatt elfogyott, ezért másnap sütöttem még egy adagot. Ez a muffin olyan, amit nem lehet abba hagyni és ráadásul az elkészítése pofon egyszerű.



Sajtos-kolbászos muffin



Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • fél cs. sütőpor
  • só (ízlés szerint)
  • 10 dkg sajt (reszelt edami vagy trapista)
  • 3 dl tej
  • 1 db tojás
  • kb. fél szál kolbász
  • 1 púpozott ek. mustár
  • 5 dkg margarin (olvasztott)
  • őrölt kömény (ízlés szerint)












Elkészítés: (Nekem 16 db lett)
1. A lisztbe bele tesszük a sütőport, a sót, a reszelt sajtot, a mustárt, az olvasztott margarint, az őrölt köményt, az egész tojást és a végén pedig bele öntjük a tejet, jól össze keverjük az egészet. Utána a kolbászt felkarikázzuk.
2. A muffin papírokat bele helyezzük a muffin sütőformába, majd a masszából egy evőkanállal teszünk bele és  ráhelyezünk egy kolbász karikát. Erre pedig egy evőkanál masszát rácsurgatunk (hogy befedje a kolbászt). Mindegyik muffin papírt így megtöltjük.
3. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük.











Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin