2015. május 13., szerda

Karamellás pohár desszert

Most hétvégén nagyon el voltam "havazva", ezért a kis családomnak hamar elkészíthető édességet készítettem ... karamellás poharas desszertet! Szerintem sokunk kedveli ezt a fajta finomságokat, mert gyorsan, különösebb konyhai rutin nélkül is el lehet készíteni, így akár egy hétvégén egy váratlan vendég betoppanásakor is kisegíthetnek minket ... és nem utolsó sorban nagyon mutatósak is! Ha még nem készítettél pohár desszertet, rajta hát itt az alkalom, nem fogod megbánni ... :)



Karamellás pohár desszert



Hozzávalók:
  • 8 dl tej
  • 1 cs. babapiskóta
  • 1 adag kifőzött kávé
  • 2 cs. karamellás ízű főző pudingpor
  • kb. 3 dl habtejszín (cukrászhab, hulala)
  • 8 ek. cukor + 3 ek.


Szóráshoz:
  • kakaópor (cukrozatlan)







Elkészítés: (Nekem ebből 5 pohárral lett, 1 pohár = 3dl-es)
1. Egy lábosba beleöntjük a tejet, a 8 ek. cukrot, a pudingport és szokásos módon pudingot főzünk. Félre tesszük hűlni, de közben gyakran megkeverjük.
2. Főzünk egy adag kávét és a 3 ek. cukrot elkeverjük benne. Kisebb darabokra szét tördeljük a babapiskótát, majd a kávéba bele mártjuk (teljesen szívja be magát a kávéval). 
3. Közben a habtejszínt felverjük kemény habbá.

 A következő képen rétegezzük a poharunkat:
   1. Az aljára kerül a puding.
   2. Kávéban áztatott babapiskóta darabkák.
   3. Tejszínhab.
   4. Megint puding.
   5. Tetejére habzsákkal díszített tejszínhab.
  6. Végül pedig megszórjuk a tetejét kakaóporral, és egy fél baba piskótát nyomunk a desszert szélébe.

4. Fogyasztásig a hűtőben tároljuk.











Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin