2015. május 4., hétfő

Kakaós-diós-lekváros kocka

Ha hétvége akkor az én reszortom a sütés ... :) Most ezt a nagyon finom kevert tésztás süteményt sütöttem, igaz már többször elkészítettem, de még nem került fel ide a blogra, ezért most bepótolom ... Remélem elnyeri a tetszéseteket!? Csupa finomságokból áll:  - Kakaós-diós kevert tésztája van, ami meg van bolondítva egy kis rum aromával. - Teteje saját készítésű sárga barack lekvárral van megkenve. - Végül le van öntve kakaóporból készült finom mázzal ... /Képek magukért beszélnek/ Tényleg isteni finom, csak az a baj, hogy egy kocka nem elég belőle ... ;)



Kakaós-diós-lekváros kocka



Tészta hozzávalói:
  • 20 dkg liszt
  • 6 db tojás
  • 20 dkg darált dió
  • 18 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 35 dkg porcukor
  • 3 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • rum aroma (ízlés szerint)
  • sárgabarack lekvár


Máz hozzávalói:
  • 5 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 3 ek. tej
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)







Elkészítés: (Tepsi mérete: 20x36cm)
1. A margarint a cukorral habosra kikeverjük, majd a tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját is bele tesszük, jól összekeverjük.
2. A kakaóval, darált dióval és a szódabikarbónával kevert lisztet bele öntjük a cukros tojássárgás margarinba, összekeverjük.
3. A tojások fehérjét kemény habbá felverjük és ezt is beleöntjük, majd jól összekeverjük az egészet. Végül a masszába  rum aromát keverünk.
4. Margarinnal kikent és lisztezett tepsibe öntjük a masszát, majd szépen egyenletesen elkenjük.
5. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 percig sütjük (tűpróba).
6 Ha megsült kivesszük és még forrón jó vastagon rákenjük a lekvárt.
7. Utána elkészítjük a mázt: Lábosba öntjük a tejet, bele tesszük a margarint, a porcukrot és a kakaóport, az egészet összemelegítjük és utána még melegen ráöntjük a sütemény tetejére.
8. Ha kihűlt a tészta, betesszük dermedni a hűtőbe. Utána vízbe mártott késsel szépen felszeleteljük kockákra.








Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin