2015. május 26., kedd

Hartyáni krémes

Most hétvégére köszöntőket vártam ... mivel a születésnapomat ünnepeltük! :) Ez a sütemény pont megfelelt erre az alkalomra, mert egy nagyon szép, mutatós és persze nagyon finom süteményről van szó. Késő délután mikor elmentek a vendégek hála az égnek nem maradt sok sütemény a tálcán ... úgy hogy azt hiszem, hogy ízlett nekik is! ;)



Hartyáni krémes



Tészta hozzávalói:
  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek. méz
  • 8 dkg margarin
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 db tojás
  • 2 ek. tej


Krém hozzávalói:
  • 750 ml tej
  • 3 cs. vaníliás ízű főzős pudingpor
  • 15 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs. babapiskóta (kb. 18 db)
  • kb. 1,5 dl kávé
  • 1-2 ek. rumaroma (ízlés szerint)


Tetejére:
  • porcukor




Elkészítés: (Tepsi mérete: 20x36 cm)
1. Vízgőz felett össze melegítjük a mézet, a margarint, a cukrot és a felvert tojásokat. 
2. A kakaóval és a szódabikarbónával kevert liszthez öntjük, hozzá adjuk a 2 ek. tejet és az egészet jól összegyúrjuk. (Vigyázzunk, mert meleg)
3. Összegyúrt tésztát elfelezzük. A tepsi hátuljára sütőpapírt helyezünk. Először az egyik adag tésztát kinyújtjuk tepsi méretűvé, majd a nyers tésztát megszurkáljuk egy villával. Előmelegített sütőben a tepsi hátulján 180 fokon kb. 6-7 percig sütjük. (Tűpróba)
4. A pudingot hagyományos módon elkészítjük. Gyakran kevergetve kihűtjük. A KIHŰLT pudinghoz bele keverjük a margarint.
5. Rummal kevert kávéba belemártogatjuk a baba piskótákat.
6. A tésztára rásimítjuk a krém felét, majd erre rá rakosgatjuk a kávéba áztatott babapiskótákat (A tészta rövidebb oldalával párhuzamosan) és erre pedig rá kenjük a maradék krémet. Rátesszük a tészta tetejét.
7. Hűtőbe tesszük egy éjszakát dermedni. Majd másnap felszeleteljük és a tetejét porcukorral meghintjük.







Jó étvágyat kívánok! 
Jó sütkérezést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin