2015. május 6., szerda

Fordított hús recept

Én elég gyakran így készítem a "rántott húst".  Anyukámtól  kaptam ezt a szuper receptet, nekünk bevált ... próbáljátok ki Ti is! A családom így jobban szereti, mint hagyományos módon. Sokkal szaftosabb, ízesebb és ha még másnapra is marad így szívesebben megeszik ... Köretként én egy egyszerű tört burgonyát készítettem, de lehet még rizzsel, hasábburgonyával, salátával ... stb. tálalni!



Fordított hús recept



Hozzávalók:
  • 1 kg sertéshús
  • panírhoz (zsemlemorzsa, tojás, liszt)
  • 5 dl víz
  • 4 ek. ketchup
  • 3 ek. mustár
  • 5 dkg margarin
  • 1 kk.vegeta
  • só (ízlés szerint)
  • 1 nagy fej vörös hagyma







Elkészítés:
1. A húst felszeleteljük, megmossuk és kiklopfoljuk, majd besózzuk. Ezután FORDÍTOTT sorrendben bepanírozzuk a hús szeleteket, vagyis: 1. morzsa, 2. tojás, 3. liszt.
2. Hirtelen kisütjük forró olajban, majd tepsibe fektetjük. Vöröshagyma karikákat szeletelünk és a húsokra rátesszük. 
3. A víz+ketchup+mustár+margarin+vegeta keverékét felforraljuk, majd a húsokra öntjük. 
4. Fólia alatt a sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.




Jó étvágyat kívánok!

1 megjegyzés:

linkwithin