2015. április 27., hétfő

Villámgyors pudingos keksz

Ez a apró sütemény igazi meglepetés volt számomra. Nem gondoltam, hogy ennyire fantasztikus ... mert gyorsan elkészíthető /elronthatatlan/ és olyan ízben készíted el emilyenben csak akarod /csoki, eper, vanília, puncs ... stb/, lezárható dobozban napokig eláll /mindig kéznél lehet ;)/  és finomabb, mint a bolti kekszek ... Tea mellé pedig jól jön és igazi vendégváró apró süteményről van szó.
A férjem is hümmögve ette: - Hmmm ez isteni jó! Hmmm ez nagyon jó lett! :)
Úgy hogy én már megkaptam érte a dicséretet ... készítsd el és biztos vagyok benne, hogy Te is  kapsz érte dicsérő szavakat ... !



Villámgyors pudingos keksz



Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 2 cs. főző pudingpor ( olyan ízű amilyet szeretnél)
  • 10 dkg porcukor
  • fél cs. vaníliás cukor

















Elkészítés: (Nekem ebből az adagból 27 db lett)
1. A pudingpor kivételével az összes hozzávalót jól összedolgozzuk, tésztává összegyúrjuk.
2. A tésztát elfelezzük és az egyikbe beledolgozzuk a vanília ízű pudingport, a másik tésztába pedig a puncs ízű pudingport. (Két különböző ízű, színű tésztánk lesz)
3. Az egyik buci tésztából csipünk egy kis tészta darabkát (kb.  kis dió nagyságút) és golyókká formázzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a tészta golyókat. Utána egy villával kissé lenyomjuk (Így mintázzuk). Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük (Vigyázzunk ne süssük túl, mert akkor nagyon száraz lesz). Ha megsült kivesszük és jöhet a következő adag.
4. A kihűlt kekszeket egy zárható tetejű dobozban tároljuk!














Tipp: Én a pucs ízű keksz tésztájába tettem 2 csepp piros színű ételszínezéket, hogy színesebb legyen!




Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin