2015. április 17., péntek

Sajttal-sonkával és kukoricával töltött fasírt

Hoztam nektek egy tippet, hogy hogyan lehet egy kicsit  "feldobni" a fasírtot amivel tuti, hogy nem fogod elrontani ... sőt! :) A fűszerek mennyiségét azért nem írom le, mert van aki kevésbé fűszeresen szereti a húst, ezért mindenki az ízlésének megfelelően fűszerezze ... ! 
Én így készítettem:



Sajttal-sonkával és kukoricával töltött fasírt



Hozzávalók:
  • 1,30 dkg darált hús
  • 2 db tojás
  • szikkadt kenyér darab vagy zsemle
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • fokhagyma (4 gerezd)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • majoranna (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • ételízesítő (ízlés szerint)
  • fűszer piros paprika őrlemény (ízlés szerint)


Töltelék:
  • 40 dkg sajt (gouda, trappista)
  • 30 dkg kapuvári uzsonna sonka
  • 1 doboz kukorica konzerv


Tetejére:
  • szezámmag
  • étolaj


Elkészítés: /Ebből a mennyiségből nekem kettő nagy rúd fasírt lett/
1. Szokásos módon elkészítjük a hagyományos fasírt masszát.
2. Két fele vesszük a masszát.
3. Folpackot terítünk az asztalra és erre a massza egyik felét kézzel egyenletesen téglalap alakúra szétnyomkodjuk.




4. A reszelt sajtnak a felét rászórjuk a fasírt masszára.




5. Utána rászórjuk a kockára vágott sonka felét.




6. Végül pedig a kukoricából is szórunk rá ...




7. A folpack segítségével felgöngyöljük a húst.




8. Olajjal kikent tepsibe helyezzük a felgöngyölt fasírtot és vékonyan a tetejét bekenjük étolajjal, majd szezámmaggal megszórjuk .




9. A massza másik felével is így járunk el!
10. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. másfél óráig sütjük. (Én a sütő legalsó részén sütöttem, hogy ne nagyon barnuljon meg a teteje)
11. A megsült és kihűlt fasírtból szép szeleteket vágunk és salátával, rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.







Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin