2015. április 22., szerda

Erdei gyümölcsös-vanília krémes torta

Nemrég szereztem be ezt a szilikon szív alakú sütőformát ... gondoltam már ideje lenne kipróbálni. Én szeretem a szilikonos sütőformákat, mert nincs annyi macera velük nem kell ki kenni vajjal (zsírral) és ki lisztezni sem kell, hanem csak egyszerűen bele öntöm  (teszem) a nyers tésztát és sütés után pedig könnyen kivehető a már megsült tészta, szóval praktikus ...
A szív alakú sütőformám mélysége: 2,5 cm az átmérője pedig: 21x19 cm.
Ezt a tortát nemcsak születésnapra lehet elkészíteni, hanem csak úgy egyszerűen, ha valakit megakarunk lepni vagy csak kedvébe akarunk járni ... mert ezzel a tortával mindenkit leveszel a lábáról, garantált sikeretek lesz vele!




Erdei gyümölcsös-vanília krémes torta




Tészta hozzávalói:
  • 6 db tojás
  • 6 ek. cukor
  • 6 ek. liszt
  • 1 púpozott ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 mk. szódabikarbóna
  • 2 mk. sütőpor


Krém hozzávalói:
  • 3,5 dl tej
  • 1 cs. vanília ízű főző pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 1 cs. vaníliás cukor


Ezen kívül:
  • pár kanál szilva lekvár
  • 1 cs. vegyes erdei gyümölcs (fagyasztott 450 g-os)


Tetejére (díszítéshez):
  • kb. 2 dl  habtejszín (cukrászhab, hulala)
  • tortabevonó ét csoki (180 g-os)
  • 1 ek. étolaj















Elkészítés: Először is két szív alakú piskóta tésztát sütünk, egy natúrt és egy kakaósat.
1. A három tojást szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A sárgáját 3 ek. cukorral fehéredésik  keverjük. A fehérjét kemény habbá felverjük. A 3 ek. lisztbe bele keverjük a 1 mk. szódabikarbónát és a 1 mk. sütőport. A felvert habba beleöntjük a cukros tojássárgáját, majd óvatosan összekeverjük. Végül pedig a kevert lisztet beleszitáljuk a habba és nagyon óvatosan (levegősen) összekeverjük az egészet és beleöntjük a masszát a sütőformába, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük (tűpróba). (Én a tetejére sütőpapírt tettem)
2. Közben míg sül elkészítjük a másik adag piskóta masszát majdnem ugyan így, csak a lisztbe kakaóport is keverünk.
3. Mikor megsült a tészta és langyosra kihűlt, óvatosan lehúzzuk róla a szilikont és már önthetjük is bele a kakaós masszát, mehet a sütőbe sülni ugyan úgy, mint az első adag.
4. Közben neki állunk elkészíteni a krémet. Egy lábosban feltesszük a tejet melegíteni, beleöntjük a főzőpudingport és sűrű pudinggá főzzük. Félre tesszük hűlni. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük. A teljesen KIHŰLT pudingot a cukros margarinnal robotgéppel jól összekeverjük. Krémet elfelezzük.
5. A natúr piskótalapot megkenjük  szilva lekvárral, majd erre rá kenjük a felezett krém felét és a már kiolvadt  gyümölcsöt rászórjuk (Én csak kb. a csomag felét olvasztottam ki és ha a tetejét ezzel szeretnénk díszíteni, akkor tegyünk félre), majd rá kenjük a felezett krém másik felét. Rá helyezzük a krémre a kakaós piskótát. ( Kicsit, óvatosan rányomkodjuk)
6. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd 1 ek. étolajjal jól összekeverjük és kb. a torta felét leöntjük az olvasztott csokoládéval, míg szárad a csoki addig a megmaradt krémmel bekenjük az oldalát és felverjük kemény habbá a tejszínt.
7. Mikor megszáradt a csokoládé tetszés szerint díszítjük a tetejét (oldalát) tejszínhabbal és gyümölccsel. Tetejére én pár szem epret tettem, de lehet az erdei gyümölcsből is tenni, ki mivel szeretné díszíteni.
8. Felszeletelés előtt a hűtőben tároljuk!














Tipp: Én az eper szemeket lekentem fehér étkezési zselatinnal ... így szép fényesek lettek az eprek!





Sok sikert a torta elkészítéséhez!









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin