2015. április 15., szerda

Bögrés raffaello

Erre a receptre véletlenül találtam rá ... aminek nagyon örülök! Első ránézésre nem egy nagy durranásra számítottam, mert tényleg egy egyszerű süteményről van szó, semmi krém, semmi hab ... de a látszat csal, mart attól függetlenül egy nagyon finom íz világa van. Nekem már most a kedvenceim közé tartozik, én biztosan többször elfogom készíteni! Ti is próbáljátok ki, mert egyszerű, gyors és ráadásul mennyei finom! :)



Bögrés raffaello




Hozzávalók:
  • 2 bögre rétesliszt
  • 2 db tojás
  • 1 bögre tej
  • fél bögre olvasztott margarin
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 bögre porcukor


Tetejére:
  • fél bögre porcukor
  • fél bögre kókuszreszelék
  • 1 bögre folyékony habtejszín


Szóráshoz:
  • porcukor
  • kókuszreszelék






Elkészítés: (Tepsi mérete: 30x33 cm) (A bögrém 3dl-es)
1. Az egész tojásokat felverjük, majd simára keverjük az 1 bögre porcukorral és az olvasztott margarinnal. Hozzá adjuk a tejet és végül a sütőporral elkevert lisztet. Az egészet fakanállal jól összekeverjük.
2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, szép egyenletesen elsimítjuk.  Rá szitáljuk a tetejére a fél bögre porcukrot és rá szórjuk a fél bögre kókuszreszeléket. 
3. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük (tűpróba). (Én sütőpapírt tettem a tetejére, hogy a kókuszreszelék ne nagyon barnuljon meg).
4. A megsült, de még forró sütire rá locsoljuk az 1 bögre tejszínt és így hagyjuk kihűlni.
5. A kihűlt sütit vékonyan megszórjuk egy kis porcukorral és kókuszreszelékkel a tetejét. Kockára vágva tálaljuk!







Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin