2015. március 25., szerda

Sajtos keksz

Ezt a ropogtatni valót érdemes megsütni, mert pofon egyszerű elkészíteni, elronthatatlan és nagyon finom. Igen-igen jól olvassátok a receptet ... nem kell bele tojás, így is remekül összefog állni a tészta. Én egyből dupla adagot sütöttem, tudva azt, hogy van a családban, aki nagyon szereti a sajtos dolgokat ... és milyen jól tettem, mert nálunk így is hamar elfogyott :) Olyan igazi rá járós fajta ... ;)




Sajtos keksz




Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg margarin (hideg)
  • 1 tk. cukor
  • só (ízlés szerint)
  • 1 tk. sütőpor
  • 6 dkg félkemény sajt (trapista, hajdú, kisasszondi)
  • 5 dkg szezámmag (len, zabpehely)
  • kb. 1,5 dl víz








Elkészítés:
1. A lisztbe bele tesszük a sütőport, a cukrot, a sót, a lereszelt sajtot, a szezámmagot, és belereszeljük a hideg margarint, majd nagyjából összekeverjük és a végén apránként hozzáadjuk a vizet  és jól összegyúrjuk az egészet.
2. A tészta bucinkat egy folpackba becsomagoljuk és 1 órára betesszük a hűtőbe pihenni.
3. Utána egy lisztezett sík felületen téglalap alakúra és kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát és derelye szaggatóval négyzetekre vágjuk (kb. 4x4 cm).
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kiszaggatott tésztát, úgy hogy ne érjenek össze, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 12 percig sütjük. (Csak addig, míg egy kis szint nem kap).
5. A kisült kekszeket egy zárható tetejű dobozba tesszük. Így napokig is eláll.










Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin