2015. február 25., szerda

Narancsos ízű mascarponéval töltött Tiramisu golyó

Most akkor jöjjön a másik sütés nélküli golyónak a receptje ... ami nem más, mint a narancsos ízű mascarponéval töltött Tiramisu golyó. A belsejébe azért készítettem ezt a nagyon finom krémet, hogy ne legyen olyan száraz, de szerintem így az íze is izgalmasabb lett ...
Mindenkinek tiszta szívből ajánlom, mert nagyon-nagyon finom!




Narancsos ízű mascarponéval töltött Tiramisu golyó




Keksz massza hozzávalói:
  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • másfél doboz mascarpone (1 doboz 250g-os)
  • kb. 13 ek. erős fekete kávé
  • 5 ek. porcukor
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)


Krém hozzávalói:
  • 1/2 doboz mascarpone
  • 4 ek. porcukor
  • 1 db narancsnak a reszelt héja


Forgatáshoz:
  • kb. 4-5 ek. kakaópor (cukrozatlan)




Elkészítés:
1. A darált háztartási kekszet a porcukorral, a másfél doboz mascarponéval, a kakaóporral és a kávéval jól összekeverjük, majd összegyúrjuk. (Ha nem állna össze, akkor tegyünk bele még kávét, ha pedig nagyon ragacsos, akkor pedig darált kekszet)
2. A fél doboz mascarponéba bele tesszük a porcukrot és a lereszelt narancs héját, majd jól összekeverjük.
3. A keksz masszából kb. diónyi mennyiséget a tenyerünkbe nyomkodjuk (kosárkákat) és egy kiskanál nyelének a segítségével a "kosárka" közepébe  teszünk a narancsos krémből, majd golyóvá formázzuk. (Nem baj, ha egy kicsit ki folyik a krém) majd a kakaóporba megforgatjuk a golyókat.













Jó étvágyat kívánok!

2 megjegyzés:

linkwithin