2015. február 28., szombat

Liszt és cukormentes banán-palacsinta (paleo)

Ezt a palacsintát már sokszor láttam, hogy ismert emberek, akik egészségesen élnek gyakran fogyasztják ... kíváncsi voltam, hogy milyen is lehet egy olyan palacsinta amibe nincs se liszt sem cukor. Bevallom őszintén, hogy nekem ízlett és merem ajánlani mindenkinek aki nem csak finomat akar enni, hanem egészségeset, hogy mindenképp süsse meg ... jah ezt bűntudat nélkül ehetjük mert nem hizlal! :)




Liszt és cukormentes banán-palacsinta (paleo)




Hozzávalók:
  • 1 db banán
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • kókuszzsír










Elkészítés:
1. A botmixer segítségével a banánt és az egész tojásokat összepürésítjük.
2. Egy teflon serpenyőt kókuszzsírral kikenünk és annyi masszát beleöntünk, hogy a serpenyőbe teljesen szétterüljön és kb. fél cm vastag legyen a massza. (Én a masszát elfeleztem, így két db palacsintám lett)
3. Ha megsült az egyik fele akkor óvatosan átfordítjuk  egy spatulával vagy egy széles-lapos szedőkanállal és megsütjük a másik felét is.
Tálalhatjuk gyümölccsel (eper, banán ... ) vagy cukor mentes lekvárral is megkenhetjük.







Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin