2014. december 15., hétfő

Házilag készített gombakrém

Ez a recept már nagyon régóta meg van ... arra gondoltam, hogy veletek is szívesen megosztom, mert finomabb, mint a bolti, nincs benne tartósítószer és hamar el is készül. Az én családom imádja. Már sokan el is kérték ezt a receptet tőlem ... hamar rá lehet ám szokni ;) Ti is készítsétek el! Nálunk hamar elfogy,  ezért én a leírt recept dupláját szoktam elkészíteni ...



Házilag készített gombakrém



Hozzávalók:
  • 25 dkg gomba (csiperke)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 15 dkg margarin
  • 2 ek. liszt
  • 1,5 dl tej
  • só 
  • őrölt bors (fekete v. fehér)
  • ételízesítő (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)





Elkészítés:
1. A gombát jól megmossuk, félbe vágjuk és aprítón felaprítjuk.
2. Hagymát megpucoljuk és apróra felvágjuk.
3. Egy lábosban 5 dkg margarint felolvasztunk, és azon üvegesre pirítjuk a apróra vágott hagymát. Utána hozzáadjuk a felaprított gombát és állandó kevergetés mellett megfőzzük .
4. Meghintjük a liszttel, elkeverjük vele és felengedjük a tejjel. Kevergetjük, míg felfő (kicsit besűrűsödik) közben bele tesszük a fűszereket: a sót, az őrölt borsot, az ételízesítőt és a kakukkfüvet.
5. Utána a tűzhelyről félre tesszük és még a forró gombakrémbe bele tesszük a 10 dkg margarint, közbe jól összekevergetjük.
6. Miután kihűlt, a hűtőben tárolva napokig eláll!







Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin