2014. december 9., kedd

Gesztenyés alagút

Ezzel a finomsággal már jó egy ideje szemezgettem ... és végre hétvégén el is készítettem. :) Aki imádja a rumos-gesztenyének az ízét, annak kötelező elkészíteni! Nálunk nagyon hamar elfogyott ... ;) Mennyei finom és szerintem a karácsonyi asztalon is jól mutat ...



Gesztenyés alagút



Tészta hozzávalói:
  • 3 db tojás
  • 3 ek. liszt
  • 3 ek. cukor
  • 1 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 mk. szódabikarbóna
  • 1 mk. sütőpor



Töltelék hozzávalói:
  • 25 dkg gesztenye massza
  • 2-3 ek. cukor
  • Rumaroma (ízlés szerint)
  • 2 dl tejszín (hulala, cukrászhab)
  • 1 dl langyos víz
  • 2 kk. Expressz Zselatin (Dr. Oetker)



Tetejére:
  • Tortabevonó étcsokoládé (180 g-os)
  • 1 ek. étolaj









Elkészítés: (Tepsi mérete: 30x33 cm)
1. A három tojásból sütünk kakaós piskóta lapot.
2. Mikor megsült félre tesszük hűlni.
3. A gesztenye masszát villával összenyomkodjuk, majd a cukorral és a rum aromával jól összekeverjük.
4. A tejszínt kemény habbá felverjük, bele tesszük a gesztenye masszát és  fakanállal óvatosan összekeverjük.
5. 1 dl langyos vízben  csomómentesen elkeverjük a zselatinport, majd bele öntjük a gesztenyés habba és robotgéppel jól összekeverjük.
6. A kihűlt tészta lapot akkorára szabjuk, hogy legyen egy alja "teteje" az őzgerinc sütőnek és körbe is kitudjuk bélelni.
7. Az őzgerinc sütőt kibéleljük folcpakkal, utána pedig körbe a piskóta lappal, majd megtöltjük a gesztenye krémmel és tetejére rá helyezzük a piskóta csíkot.
8. 2-3 órára betesszük a hűtőbe dermedni, majd egy nagyobb tálra óvatosan kiborítjuk és olvasztott csokival leöntjük, majd megint vissza tesszük a hűtőbe, hogy a csoki is megdermedjen.
9. Tálalásig, szeletelésig a hűtőbe tároljuk.

Csokimáz elkészítése: Gőz felett felolvasztjuk az össze  tördelt csoki darabkákat és étolajjal összekeverjük és már le is lehet önteni a süteményt.








Jó étvágyat kívánok és sok sikert az elkészítéséhez!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin