2014. december 31., szerda

Csokoládé likőr

Az idei karácsonyra is szerettem volna valami finom, gyenge likőrt  készíteni ... a tojás likőr és a csoki likőr között gondolkodtam és a csokilikőr mellett döntöttem, amit nem bántam meg, mert nagyon finomra sikeredett ... Nekem ennyi hozzávalókból 1,2 liter csoki likőr lett!



Csokoládé likőr



Hozzávalók:
  • 2 dl vodka
  • 3 dl tej
  • 2 dl  kávé
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 30 ml rumaroma (1 üvegcse)
  • 180 g étcsokoládé (Tibi csoki)
  • kb. 5-8 dkg cukor
  • 2 dl tejszín (cukrászhab, hulala)




Elkészítés:
1. Egy fazékban a tejet feltesszük melegíteni. Közben bele tördeljük a csokit, majd bele tesszük a vaníliás cukrot, a cukrot, a kávét, és a rumaromát.
2. Amikor már elolvadt a csokoládé, akkor bele öntjük a vodkát és végül a tejszínt. Jól össze keverjük és az egészet felfőzzük.
3. Mikor felfőtt utána félre tesszük hűlni, majd üvegekbe töltjük és a hűtőbe táraljuk.

Tipp: Fogyasztás előtt érdemes legalább három nappal előbb elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek ... és minden fogyasztás előtt jól rázzuk össze ...





Sok sikert az elkészítéséhez!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin