2014. november 20., csütörtök

Sütőtökös-diós sütemény

Sütőtököt imádom ... egyrészt, mert egészséges ... másrészt, mert nem hizlal. Annyit ehetünk belőle amennyit /amennyi csak belénk fér/ csak akarunk :) Készítettem már sütőtök krém levest és elég gyakran felszeletelve meg sütöttem csak úgy a sütőben ... Most pedig ezt a sütit sütöttem, ami szerintem isteni jó lett, mert ez a három íz világ a sütőtök-dió-sárgabarack lekvár valami hihetetlenül tudják egymást szeretni ... :) <3



Sütőtökös-diós sütemény



Tészta hozzávalói:
  • 25 dkg dió (darált)
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg sütőtök
  • 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 25 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • csipet só
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 cs. sütőpor


Tetejére:
  • sárgabarack lekvár
  • durvára darált dió





Elkészítés: (Téglalap alapú magas falú sütőformám mérete: 9x24 cm)
1. A sütőtököt meghámozzuk , kimagozzuk és lereszeljük. A diót ledaráljuk.
2. Margarint önmagában habosra kikeverjük. Cukrot a tojásokkal szintén kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a sót, a vaníliás cukrot és a sütőport. A vajat összekeverjük a cukros tojással, majd bele tesszük a diót és a sütőtököt és megint jól összekeverjük. Utána beleszitáljuk a diós-tökös masszába a lisztet és az egészet alaposan összekeverjük.
3. A sütőformába beleöntjük a masszát (Nekem teflon bevonatú a sütőformám, ezért nem tettem bele sütőpapírt, de akinek nem teflonos az bélelje ki, hogy ne ragadjon bele a massza) és előmelegített sütőben, legalsó rácsán 170 fokon kb: 60-65 percig sütjük.
4. Mikor megsült kihűtjük, majd egy tálra helyezve kiborítjuk a süteményt a formából.
 (lehúzzuk róla óvatosan a sütőpapírt)
5. Megkenjük a tetejét sárgabarack lekvárral, majd megszórjuk durvára darált dióval. Szép szeleteket vágunk belőle tálalás előtt.











Sok sikert a sütéshez, jó étvágyat! :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin