2014. október 1., szerda

/Narancsos/ Oroszkrém torta

Mindegyik fiam ősszel ünnepli a születésnapját. Ádámnak most szeptember 25.-én volt, Bálintnak októberben lesz ... Mint minden évben most is megkérdeztem, hogy milyen "ízű" tortát szeretnének. Ádám Oroszkrém tortát kért ... amin nem is csodálkoztam, mert tényleg isteni finom, csupa krémes tortáról van szó. Most megszeretném osztani veletek én hogy készítettem el ... Ti is süssétek meg, nem fogjátok megbánni! :)



/Narancsos/ Oroszkrém torta



Tészta hozzávalói:
  • 9 db tojás
  • 9 ek. liszt
  • 9 ek. cukor
  • 1 mk. szódabikarbóna
  • 1/2 cs. sütőpor


Krém  hozzávalói:
  • 3 cs. vaníliás ízű főző pudingpor
  • 9 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 1 cs. mazsola (de ki is lehet hagyni)
  • 3 dl hulala (vagy cukrászhab)
  • 2 tk. zselatin (Dr. Oetker)
  • 1/2 narancsnak a leve + lereszelt héja


Díszítés:
  • 3 dl hulala (cukrászhab)
  • 2 db narancs
  • csoki dara
  • + ízlés szerint bármi lehet





Először is a mazsolát beáztatjuk a vízbe. Torta sütőm átmérője: 25 cm
Elkészítés: Tészta hozzávalóiból piskóta tésztát sütünk.
1. A tojásokat szétválasztjuk a sárgáját a fehérjétől. A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát és a sütőport.
Tojás sárgájába beletesszük a cukrot, majd habosra kikeverjük. A tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá felverjük. A felvert kemény habba beleöntjük a cukros tojás sárgákat és finoman összekeverjük. Utána pedig ebbe beleszitáljuk a sütőporos lisztet és óvatosan "levegősen" összekeverjük az egészet.
2. Kivajazott, lisztezett torta sütő formába bele öntjük a piskóta masszát. (Én sütőpapírt teszek a tetejére, hogy ne égjen meg a tészta) Előmelegített sütőben kb. 170-180 fokon megsütjük (tűpróba).
3. Közben míg sül a tészta elkészítjük a krémet. A tejet beleöntjük egy fazékba és a pudingporból és a cukorból egy sűrű pudingot főzünk. Majd teljesen kihűtjük. Narancsot jól megmossuk és a felének a levét kifacsarjuk, a héját lereszeljük, majd a kihűlt pudingba öntjük. A mazsoláról leöntjük a vizet és beletesszük a pudingba, jól összekeverjük.
4. Egy mély tányérba beleöntjük a vizet és mikróba felmelegítjük, majd bele tesszük a zselatint. Jól elkeverjük. A pudingból 1 kanállal teszünk a zselatinos vízbe,  jól elkeverjük majd bele öntjük a pudingba, és az egészet jól összekeverjük.
5. Hulalát kemény habnak felverjük, majd belekeverjük a zselatinos pudingba és megint összekeverjük.
6. A megsült és a kihűlt piskóta tésztát 3-rom részre felvágjuk. Mindegyik felvágott tészta lapot vastagon megkenjük a pudingos krémmel és egymásra helyezzük. A torta tetejét és az oldalát is bekenjük (de már vékonyabban) a krémmel.
7. A hulalát kemény habbá felverjük és habzsákba töltjük, majd ízlés szerint díszítjük a tortát ... akár narancs szeletekkel is ...
8. Hűtőbe tartjuk tálalásig.







Sok sikert a sütéshez! Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin