2014. október 28., kedd

Keksz szalámi

Hú, de rég jártam itt ... de most nálunk épp lakás- illetve ház felújítás zajlik. Nagyon el voltam havazva, de most már kezdek vissza térni a régi kerékvágásba. A családomnak is már nagyon hiányoztak az édességek, a sütemények. Meg hát itt volt a hosszú hétvége is úgyhogy most már mindenképp sütnöm "készítenem" kellett  valami desszertet. Ezért most olyan receptet kerestem, ami hamar elkészül - így leltem erre a klasszikus és végtelenül egyszerű finomságra ... csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy készítse el!



Keksz szalámi



Hozzávalók:
  • 25 dkg egész háztartási keksz
  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 2 dl kifőzött kávé
  • 3 ek. kakaópor /cukrozatlan/
  • rumaroma /ízlés szerint/


Szóráshoz:
  • porcukor




Elkészítés:
1. A darált kekszet egy nagy tálba beleöntjük. Az egész kekszeket egy nylon zacskóba bele tesszük (Én 3-rom zacskót összeraktam, hogy ne szakadjon szét) és húsklopfolóval egy kicsikét összetörjük, majd ezt is beleöntjük a tálba.
2. A tejet és a kávét egy lábosba feltesszük melegíteni a tűzhelyre, közbe bele tesszük a cukorral elkevert kakaóport és a margarint ... de csak addig melegítjük, míg el nem olvad a cukros kakaó és a margarin.
3. Ha már elolvadtak akkor ráöntjük a kekszekre. Jól összekeverjük. Rumaromát is beleöntjük, majd megint összekeverjük a masszát.
4. Folpackot kiterítjük az asztalra, majd a massza felét rákanalazzuk és rúd alakúra formázzuk, majd szorosan feltekerjük a fóliát.
5. A massza másik felével is ugyan így járunk el. (Két rúd keksz szalámi lesz)
6. Legalább 3-4 órára betesszük a hűtőbe. Mielőtt  felszeletelnénk megszórjuk porcukorral.




Tipp:  Úgy is ellehet készíteni, hogy az őzgerinc formát kibélelünk folpackkal és abba kanalazzuk a masszát, jól bele nyomkodjuk ...



Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin