2014. október 7., kedd

Házi ételízesítő /vegeta/

Régóta szerettem volna ételízesítőt házilag elkészíteni ... és végre rászántam magam :) Szerintem sokan használjuk különböző ételek ízesítésére, de ugye nem mindegy, hogy mi van benne ... a boltba kapható tele van tartósítókkal, ízfokozókkal, színezékkel és egyéb vegyi anyagokkal. Ezért szerintem jobb ha inkább magunk készítjük el ... könnyen elkészíthető és legalább ebben csak zöldség található és só. Azért kell  bele a sok só, mert ezzel tartósítjuk ... Hát akkor vágjunk bele az elkészítésébe, ahogy én készítettem ... ! :)



Házi ételízesítő /vegeta/



Hozzávalók: 
  • 80 dkg sárgarépa
  • 1/4 kg fehérrépa
  • 1/4 kg zeller
  • 1/4 kg karalábé
  • 1/4 kg zöld paprika
  • 1/4 kg hagyma
  • 1/2 fej fokhagyma
  • 1/4 kg kaliforniai piros paprika
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 1 csokor zeller zöld
  • 35 dkg só










Elkészítés:
Zöldségeket megtisztítjuk, jól megmossuk, majd zöldség aprítóval felaprítjuk. (Akinek nincs aprítója az húsdarálón is ledarálhatja a zöldségeket). Beletesszük egy nagy műanyag edénybe. Végén bele tesszük a sót, jól összekeverjük és már tölthetjük is az üvegekbe ... lezárjuk a tetejét és mehet máris a polcra. Felbontás után hűtőbe tároljuk. 

Tipp: Főzéskor vigyázzunk az ételek sózásával ... vegyük figyelembe, hogy az ételízesítőbe sok só van!











Sok sikert az elkészítéséhez!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin