2014. szeptember 11., csütörtök

Kókuszkocka

Ez a klasszikus sütemény az egyik kedvencem. Gyerekkoromban úgy 10-11 éves lehettem, mikor először ettem ilyen sütit. Már akkor nagyon megfogott a kinézete és persze az isteni finom íze ... nagyon sokszor sütöttem, de mindig meg kell ismételnem ( nem is tudom, hogy vajon miért is!?) :)



Kókuszkocka



Tésztához hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 4 ek. méz
  • 1 cs. sütőpor
  • 4 dl tej



Mártogatáshoz hozzávalók:
  • kb. fél l tej
  • 25 dkg margarin
  • 12 ek. cukor
  • 4-5 ek. kakaópor (cukrozatlan)



Forgatáshoz hozzávalók:
  • kb. 1  1/2 cs. kókuszreszelék (másfél csomag)




Elkészítés: (Kisebb méretű tepsibe sütöttem, 20 x 36 cm)
1. A lisztbe bele keverjük a sütőport, majd beletesszük a cukrot, az olvasztott margarint, az egész tojást, a mézet és végül a tejet. Az egészet jól összekeverjük. (Kissé folyékony masszát kapunk)
2. Sütőpapírral bélelt tepsibe beleöntjük a masszát és közepes hőfokon kb. 160-170 fokon megsütjük.
3. Közben amíg sül a tészta elkészítjük a kakaós mázat : Lábosba feltesszük a tejet melegíteni. Beletesszük a tejbe a cukrot és a margarint. Addig melegítjük a tejet, míg a margarin és a cukor elolvad. Utána levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a kakaóport. Jól összekeverjük.
4. Ha megsült, és langyosra kihűlt a tészta, akkor egyforma kockákra felvágjuk (Attól függ, hogy ki mekkora nagyságú kockát szeretne).
5. A felkockázott tésztát először bele mártogatjuk a kakaós mázba, majd utána beleforgatjuk a kókuszreszelékbe.
6. Így járunk el az összes kockával (tésztával), míg el nem fogy.
7. Egy szép nagy tálra /tálcára/ rárakjuk a már a mázba és a kókuszreszelékbe forgatott süteményt és akár azonnal fogyasztható!







Jó étvágyat kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin