2014. szeptember 5., péntek

Bögrés szilvás-mákos sütemény

Szerintem a bögrés sütiket sokan szeretjük, mivel nagyon egyszerű az elkészítésük. A száraz neki valókból mindenből csak 1 bögre kell ... nem kell keleszteni, nyújtani. Minden  hozzávalókat összeöntjük, jól összekeverjük és már kész is a tészta ... lehet sütni. Most pontosan ilyen bögrés sütire kattantam rá, mert nem nagyon volt kedvem szöszmötölni a sütéssel ... :) Volt itthon mák és szilva is. Ezekből hoztam ki ezt a egyszerű, de nagyon finom süteményt ... meg szerintem remek párosítás a mák és a szilva ... !



Bögrés szilvás-mákos sütemény



Hozzávalók a tésztához:
(A bögrém amiben mértem 3 dl-es)
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre darált mák
  • 1 cs. sütőpor
  • 4 db tojás
  • fél dl víz
  • kb. 500 g szilva


Szóráshoz:
  • cukor (ízlés szerint)
  • fahéj (ízlés szerint)


Tetejére:
  • porcukor





Elkészítés: (Tepsi mérete 20cm x 36cm)
1. Jól megmossuk, kimagozzuk és elfelezzük a szilvát. (Én negyedeltem, mert nagyon nagy szilváim voltak).
2. A cukrot a tojássárgájával és a fél dl vízzel habosra keverjük. Majd hozzá adjuk a lisztet, a sütőport, a mákot és a tejet . Az egészet jól összekeverjük.
3. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük és óvatosan bele keverjük a mákos masszához.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a folyékony tésztát.  A tésztára a szilvát  szórósan egymás mellé rakosgatjuk úgy, hogy a húsos fele nézzen felfelé.
5. A szilvát megszórjuk egy kis cukorral és fahéjjal.
6. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük.
7. Mikor megsült és kihűlt, a tetejét megszórjuk porcukorral és kockára vágva tálaljuk!







Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin