2014. augusztus 26., kedd

Albert kekszes süti (csíkos kekszes süti)

Hétvégén vendégeket vártam ebédre ... és hát a finom ebéd után persze, hogy kell egy kis desszert is :) Két félét készítettem : az egyik ez a könnyen elkészíthető kekszes sütemény, ami szerintem csoda jól nézz ki és nagyon finom. A másik sütemény pedig a Rákóczi túrós lett (nem sokára hozom a receptet) :) Erről a csíkos kekszről pedig a következő jutott az eszembe: 24 évvel ezelőtt október végén volt az esküvőm ... a legelső közös karácsonyra én akartam a süteményeket megsütni, pedig igazából még főzni sem tudtam :) Diós, mákos beiglit és ezt a csíkos kekszet készítettem el ... ezek voltak a legelső süteményeim ... ! 



Albert kekszes süti (csíkos kekszes süti)



Hozzávalók:
  • 2 cs. nagy Albert keksz (vagy 4 cs. kicsi)
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • fél dl fekete kávé
  • fél l tej
  • 2 cs. csokipudingpor (főzős)



Elkészítés:
1. A pudingport, a kakaóport, a cukrot szárazon összekeverjük.
2. Egy lábosban a margarint felolvasztjuk a kávés tejben, majd hozzáadjuk a cukros kakaóporos pudingpor keveréket. Besűrűsödésig főzzük.
3. A kekszeket egyenként megkenve összeragasztjuk (mint a méteres süteménynél).
4. Pudinggal összeragasztott rudat alufóliába csomagolva a hűtőbe betesszük kb. 1 napra, hogy megpuhuljon a keksz. A másik csomag kekszet is így készítjük el.
5. Másnap a hűtőből elővesszük, alufóliából kicsomagoljuk és ferdén szeletelve tálaljuk.






Jó étvágyat kívánok!

2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Szia! Én, amikor megkentem a kekszeket, utána kókuszreszelékben meghempergettem és így csomagoltam, illetve tettem a hűtőbe.

    VálaszTörlés

linkwithin