2014. július 23., szerda

Vendégváró szelet

Ezt a receptet már régebb óta megszerettem volna osztani veletek, csak hát párnapja nem voltam gépközelben, ennek  az oka pedig az volt, hogy nyaralni voltunk ... Így most egy kicsit késve, de most teszem fel ezt a nagyon finom almás-diós töltelékes süteménynek a receptjét ... süssétek meg! Egyszerű elkészíteni!



Vendégváró szelet



Tésztához hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin (hideg)
  • 2 db tojássárgája
  • 1 ek. víz
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 5 dkg porcukor


Töltelék hozzávalói:
  • 6 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • kb. 6 db reszelt alma
  • 20 dkg darált dió
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • kb. 2 ek. rum (aroma)
  • 2-3 ek. zsemlemorzsa


Tetejére:
  • porcukor
  • olvasztott csokoládé





 (Én a kisebb méretű tepsibe a 20x36 cm-ben sütöttem)
Elkészítés: Először meghámozzuk az almákat és lereszeljük, majd a diót pedig megdaráljuk!
1. A liszttel elmorzsoljuk a hideg margarint, majd a többi tészta hozzávalóit is bele tesszük a lisztbe és az egészet jól összegyúrjuk.
2. A tésztát két egyenlő részre osztjuk.
3. Először az egyik tészta darabot egy lisztezett sík felületen a tepsi méretének megegyező nagyságúra kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
4. Töltelék elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat habosra kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a lereszelt almát (amit nem nyomkodjuk ki a levélből), majd beleforgatjuk a diót, kakaóport, a morzsát, a rumot,  és a tojásfehérje keményre vert habjával lazítjuk  ...
5. Az így kapott masszát  a már a tepsiben kinyújtott tésztán egyenletesen elosztlatjuk.
6. Ezután kinyújtjuk a megmaradt tésztát megint akkorára amekkora a tepsi mérete és ráfektetjük a töltelékre.
7. A tészta tetejét villával megszurkáljuk.
8. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
9. Ha a sütemény megsült és kihűlt a tetejét megszórjuk vékonyan porcukorral és olvasztott csokival díszítjük ...




Jó étvágyat kívánok!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin