2014. július 29., kedd

Szilvás szórt sütemény

Nagyon sok szilvát kaptam a napokban a drága Elluskától (férjem nagynénje) ... aminek nagyon örültem, hiszen tervbe volt, hogy teszek el ecetes szilvát és főzők be szilva lekvárt ... de hagytam pár szemet csemegézni és sütibe valót is. Nagyon sokat keresgéltem  a neten a megfelelő recept után ... aztán több féle receptből rakosgattam össze ezt a finom  és könnyen elkészíthető receptet is! Szerintem azok is eltudják tutira készíteni akik nem igazán konyha tündérek ... ;)



Szilvás szórt sütemény



Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • kb. 70 dkg szilva
  • 20 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 1 cs. sütőpor
  • 1. cs vaníliás cukor
  • 1 ek. kakaópor (cukrozatlan)


Gyümölcs megszórásához:
  • cukor
  • fahéj




Elkészítés: (Én a kisebb méretű tepsibe 20x36 cm-ben sütöttem)
1. Először jól megmossuk a szilvákat és elfelezzük, majd kimagozzuk.
2. A lisztbe bele öntsük a megolvasztott margarint, a cukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a tojásokat és végül bele öntjük a tejet.
2. Jól össze keverjük az egészet.
3. A kissé folyékony masszát elfelezzük. Az egyik elfelezett masszába belekeverjük a kakaóport.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe először a sárga színű masszát beleöntjük, majd erre ráfektetjük  szorosan egymás mellé a fél szilvákat (a húsos fele legyen felül) és megszórjuk cukorral és fahéjjal.
5. Utána a szilvákra rá öntjük a kakaós masszát.
6. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
7. Ha megsült és kihűlt, megszórjuk a tetejét porcukorral és kockára vágva tálaljuk.






Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin