2014. június 30., hétfő

Kráter süti

Most egy hagyományos kevert tésztás isteni finom süteményt sütöttem ... szerintem sokan már elkészítették, mert elég közismert. Elég hamar megvan és nagyon jól mutatnak a sötét kakaós tésztában a színes puding darabkák. Aki elkészíti garantálom, hogy nem fogja megbánni ... !





Kráter süti





Hozzávalók a tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)


Hozzávalók a pudinghoz:
  • 1 cs. vanília ízű főzőpudingpor
  • 1 cs. puncs ízű főzőpudingpor
  • 8 dl tej
  • 6 ek. cukor


Máz a tetejére:
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 4 ek. porcukor



Elkészítés: (Én a kisebb méretű tepsibe készítettem)
Először a pudingokat főzzük meg, hogy míg a tésztát összekeverjük, addig hűl.
1. A tejnek a felét az az 4 dl tejet egy edénybe beleöntjük, majd utána a cukornak is a felét vagyis 3 ek.-t és a vanília ízű pudingport, majd ahogy szoktuk megfőzzük a pudingot. Ha kész félre tesszük hűlni.
2. Most egy másik edénybe beleöntjük a megmaradt tejet és a cukor másik felét és ebbe a puncs ízű pudingport, majd ezt is megfőzzük és utána félre tesszük hűlni.
3. A tojásokat szétválasztjuk a fehérjét a sárgájától.
4. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral alaposan összekeverjük, majd beleöntjük a tejet és az olajat és megint összekeverjük.
5. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a kakaóport, majd a cukros tojásba apránként beletesszük a kakaós lisztet és jól összekeverjük az egészet.
6. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük és beleforgatjuk a kakaós masszába és az egészet jó alaposan összekeverjük. (Egy kissé folyós masszát kapunk).
7. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tészta masszát és a pudingokat egy evőkanál segítségével halmokat rakunk a nyers tésztára. (Össze vissza rakosgassuk a különböző színű pudingokat, mert annál szebb, mutatós lesz a süti).
8. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Közben míg sül elkészítjük a tetejére a mázt: A tejfölt a porcukorral jól összekeverjük. 30 perc után kivesszük a tepsit a sütőből, majd rákenjük a cukros tejfölt. Utána vissza tesszük kb. 10-15 percre, hogy rásüljön a cukorral kevert tejföl.
9. Ha megsült és kihűlt a sütemény, kockára vágva tálaljuk!






Jó étvágyat kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin