2014. június 27., péntek

Habos meggyes sütemény

Most van a meggynek a szezonja ... a meggyfán ott mosolyognak az érett, piros gyümölcsök. Tegnap kaptam egy kedves ismerősömtől egy sütire való meggyet ... :) Belőle ezt a egyszerű kevert tésztás süteményt készítettem el ... ! Igazi elismerést is kaptam, mert a Bálint fiam, aki nem igazából édesszájú, repetát kért ... két kockával megevett, amit én csodálkozva, de örömmel néztem ... :) Úgyhogy akkor csak finom lehet ... :)


Habos meggyes sütemény


Hozzávalók a tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg margarin (olvasztott)
  • 5 dkg cukor
  • 4 tojássárgája
  • 2 dl tejfel vagy kefir
  • 1/2 cs. sütőpor
  • csipet só
  • 3dl tej


Tetejére:
  • kb. 1,5 kg meggy
  • 4 tojásfehérje
  • 5dkg porcukor


Elkészítés: (Én a kisebb méretű tepsibe sütöttem)
1. Először jól megmossuk és kimagozzuk a meggyet.
2. A tészta hozzávalóit egy tálban jó alaposan fakanállal összekeverjük.
3. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tészta masszát.
4. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
5. Közben míg sül a tészta a tojásfehérjét felverjük kemény habbá, közben hozzáadjuk a porcukrot és így verjük még egy kicsit, majd beleforgatjuk a meggyet a kemény habba.
6. 20 perc után kivesszük a tepsit és a hőfokot most 160 fokra állítjuk. A tészta tetejére rásimítjuk a habos meggyet és vissza rakjuk a sütőbe kb. 10-15 percre. (Figyeljük, hogy mennyire barnul a hab a tetején).
7. Mikor megsült és kihűlt, kockákra vágva tálaljuk!





Jó étvágyat kívánok!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin