2014. június 27., péntek

Angyalok eledele

Vannak olyan sütik amibe csak a tojássárgája kell ... én ilyenkor nem szoktam kiönteni a fehérjét, hanem leszoktam fagyasztani és mikor már jó darab összegyűlt, akkor készítek belőle pavlova tortát (recept megtalálható itt a blogon). De most ezt a citrom ízű angyalok eledelét készítettem el. Már tudom, hogy miért hívják így ezt a süteményt ... , mert könnyű, légies, és fehér ... nah szóval olyan angyalos :) Lehet lekvárral enni, de önmagában is isteni finom!



Angyalok eledele



Hozzávalók:
  • 5 db. tojásfehérje
  • 12 dkg porcukor
  • 1 db citrom leve + héja
  • 8 dkg liszt
  • 1 csipet só




Elkészítés:
1. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, közben hozzáadjuk a porcukrot, a citrom kifacsart levét, a citrom reszelt héját, a sót, beleszitáljuk a lisztet és így tovább verjük még egy kicsit a habot.
2. A sütőformát  margarinnal kikenjük és liszttel körbe szórjuk, majd a sütő formába öntjük a masszát.
3. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük. (Én a fele időnél a tetejére ráhelyeztem sütőpapírt, hogy ne barnuljon tovább).
4. Ha megsült a sütőben hagyjuk kihűlni.
5. Ha már kihűlt kivesszük a sütőformából, majd a tetejét megszórjuk porcukorral és felszeleteljük.




Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

linkwithin